Denne opskrift er inspireret af https://www.arla.dk/opskrifter/stegte-kyllingelar-med-pastasalat/
Ingredienser
Kyllingelår
- 2-3 kyllinge-underlår (hvis købt frosne, skal de tøs op først)
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- ½ tsk paprika
- ½ tsk fint salt
- Peber
Pastasalat
- 200 g pastaskruer
- 2 dl creme fraiche, 18% eller lignende
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk sød chilisovs
- ½ agurk
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kyllingelår
- Skyl kyllingelårene godt og tør dem med køkkenrulle.
- Pisk ægget sammen i en skål med en gaffel
- Bland rasp med de øvrige ingredienser i en dyb tallerken
- Vend først lårene i æggemassen og vend dem dernæst i rasp-blandingen.
- Læg lårene i et lille smurt fad og sæt dem i ovnen ved 200° i 45-50 minutter.
Pastasalat
- Sæt en gryde over med vand og salt til pastaen (100% varme). Når vandet koger hældes pastaen i og koges uden låg jf. anvisning på pastapakken. PS: Afpas gerne tidspunktet for kogning efter hvor lang tid kyllingelårene har tilbage.
- Bland creme fraiche med ketchup, sød chilisovs, salt og peber.
- Skær agurken i skiver
- Når pastaen er færdig hældes vandet fra. Vær omhyggelig med at få alt vandet ud, da dressingen ellers bliver ret tynd.
- Bland dressingen i pastaen og server straks.