Ingredienser
- 150 g pastaskruer eller tilsvarende
- Stegeolie eller margarine
- 1 zittauer (gult) eller hvidt løg. Hvis det er et stort løg bruges kun halvdelen og resten pakkes ind og gemmes.
- 1 fed hvidløg (kan udværes)
- 100-125 g hakket oksekød
- 1 ds flåede (og hakkede) tomater
- 1-2 store gulerødder
- ½ okse-boullion terning
- Tørrede krydderier (basilikum, timian eller oregano efter hvad man nu har)
- Salt og peber efter behov
Tilberedning
- Hæld ca. 2 l vand i en stor gryde, tilsæt 1-2 teske-fuld salt og tænd for varmen under gryden (100% varme). Vandmængden er ikke så vigtig, men pastaen skal være helt dækket med rigeligt vand under hele kogningen, da den opsuger en del.
- Hak løg og hvidløg fint og svits det i olie eller fedtstof over medium varme indtil det er klart.
- Tilsæt hakket oksekød og svits det indtil det hele er brunt.
- Hak de flåede tomater hvis de ikke allerede er det og hæld dem i.
- Skræl og riv gulerødderne groft og hæld dem i.
- Smulr boullion-terningen i retten.
- Bring det hele i kog og dæmp varmen til det lige koger svagt (normal ca. 20-30% af fuld varme).
- Når pastavandet koger hældes pastaen i og koger for fuldt blus uden låg. Tiden fremgår ca pastapakken og vil typisk være 9-11 minutter for pastaskruer og 8 minutter for spaghetti.
- Mens pastaen koer kan kødsovsen smages til med salt og peber (pas på med saltet da boullion-terningen normalt også indeholder salt).
- Hæld vandet fra pastaen, bland en lille smule olie i pastaen, og server.