Ingredienser

  • 200 g kartofler
  • 1⁄2 porre eller 2-3 forårsløg
  • 1⁄2 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl fløde
  • salt
  • peber
  • evt. lidt persille (frisk)
  • evt. ristede baconflager
  • Brød eller flutes

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Rens porrerne eller forårsløgene og skær også dem i mindre stykker.
  3. Kog porrer- og kartoffelstykkerne møre i grøntsagsbouillon i ca. 15-20 minutter.
  4. Tag gryden af varmen og blend kartoffelsuppen jævn med en stavblender. Har man ikke en blender kan man mose kartoffelstykkerne lidt med en gaffel.
  5. Tilsæt fløden og giv suppen et hurtigt opkog. Smag til med salt og peber, og servér med brød til; evt. med lidt hakket persille og/eller ristede bacontern på toppen.