Ingredienser
- 1,5 dl ris (parboiled, jasmin- eller basmati-ris) (man kan også blande)
- 2,5 dl. vand til kogning af ris
- 1 løg
- Olie eller margarine til stegning
- 1-2 teske-fuld karrypulver
- 2-3 dl. vand til karrysovs. Alternativt kan der bruges en dåse kokosmælk.
- ½ hønseboullion terning
- 100 g frosne kødboller eller kyllinge/kalkun stykker
- 1 æble
- 1 stor gulerod
- Salt og peber efter behov
- 1 lille ds. ananas i skiver eller tern.
Tilberedning af ris
- Hæld ris og vand i en gryde, tilsæt en teske-fuld salt og tænd for varmen (100%).
- Bring i kog og dæmp varmen til ca. 10-20% af fuld varme. Kog i 12 minutter.
- Sluk for varmen, rør rundt i risene og lad stå på varmen i yderligere 12 minutter.
Bemærk: Det er lidt en smagssag om man bringer vandet i kog før man hælder risene i, eller om man hælder det hele sammen først. Jeg bruger det sidste, da man så kan bruge et litermål til risene inden det bliver vådt af vandet, og da jeg synes at resultatet bliver lidt det samme.
Tilberedning af karrysovs med kød
- Hak løgene fint, og svits dem i fedtstof i en gryde indtil de er klare og gyldne.
- Hvis der bruges fersk køb (f.eks. kylling) svitses kødet indtil det er hvidt på alle sider.
- Hæld karrypulver i og svits karryen lidt mens der røres rundt.
- Hæld vand og boullion terning i og bring i kog.
- Skræl guleroden, hak eller riv den groft og hæld den i retten.
- Flæk æblet i kvarte, fjern kernehuset og hak eller riv æblet groft og hæld den i retten.
- Hvis der bruges frosne kødboller er de allerede kogt. De hældes så i nu og det hele bringes i kog.
- Dæmp varmen til 20-30% og lad koge indtil risene er færdige.
- Servere med ananas-stykker.